Το Facebook, το Instagram και το LinkedIn είναι οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές στην αγορά των Social Media στην Ευρώπη και την Αμερική. Υπάρχουν και άλλα πολλά, με ποσοτικά μικρότερη ή γεωγραφικά περιορισμένη παρουσία και μας απασχολούν σε ειδικότερες περιπτώσεις.

Γιατί να έχουμε παρουσία στα Social Media;

Διότι εκεί βρίσκεται το κοινό μας. Τα Social Media μας δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας εκεί που ήδη βρίσκονται οι υποψήφιοι πελάτες μας.

Σε ποια Social Media να δραστηριοποιηθούμε;

Σε αυτά που βρίσκεται το κοινό μας! Η παρουσία στα Social Media στοιχίζει χρόνο και χρήμα. Επομένως, πρέπει να ανακαλύψουμε που βρίσκεται το κοινό μας και να επιλέξουμε τις μάχες που θα δώσουμε.

Τι παρουσία να έχουμε;

Δεν έχει νόημα να ανεβάζουμε ένα post, απλώς για να υπενθυμίζουμε την παρουσία μας. Η δραστηριότητά μας στα Social Media πρέπει να είναι στοχευμένη, προγραμματισμένη, ουσιαστική και να έχει συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Δεν υπάρχει συνταγή που να ανταποκρίνεται σε κάθε eBusiness, που να υπαγορεύει τη συχνότητα, το ύφος και το στόχο. Υπάρχουν, όμως, δύο βασικές αρχές.

Πρώτον, κάθε post στα Social Media πρέπει να είναι ποιοτικό και να κερδίζει την αλληλεπίδραση με το κοινό μας.

Δεύτερον, πρέπει να κατανοήσουμε ότι το κοινό που έχουμε στα Social Media ανήκει στην εκάστοτε πλατφόρμα και όχι σε εμάς. Έτσι, όχι μόνο χρειάζεται να δαπανάμε χρήματα, κάθε φορά που θα θέλουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας, αλλά διατρέχουμε και τον κίνδυνο να απολέσουμε αυτό το κοινό εξ ολοκλήρου, αν υπάρξει μια αλλαγή στην πολιτική της πλατφόρμας. Γι αυτό, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό, ώστε να κατευθύνουμε το κοινό μας στη δική μας ιστοσελίδα και να λαμβάνουμε στοιχεία (email, τηλέφωνο, ενδιαφέροντα) που να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μέσω άλλων καναλιών.

Θέλετε να ανακαλύψετε τρόπους αξιοποίησης των Social Media για την επιχείρησή σας;

Αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να κανονίσουμε μια συνάντηση!