Ως keyword ορίζουμε κάθε λέξη ή φράση, με την οποία οι χρήστες πραγματοποιούν αναζητήσεις στη Google.

Η ανάλυση των keywords (keyword analysis) είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και γενικά για την υλοποίηση οποιουδήποτε eBusiness. Μέσω αυτής της έρευνας, μπορούμε έμμεσα να προσδιορίσουμε το μέγεθος της αγοράς, να ανακαλύψουμε πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης και να κατανοήσουμε βαθύτερα το κοινό μας.

Η ανάλυση αυτή, έχει καθοριστική σημασία στην επιλογή του κατάλληλου τρόπου δημιουργίας και ανάπτυξης του eBusiness, με αμιγώς επιχειρηματικά κριτήρια και μετρήσιμους στόχους.

Πως γίνεται η ανάλυση των keywords;

Το πρώτο στάδιο μιας ολοκληρωμένης ανάλυσης keywords, είναι η καταγραφή των ίδιων των λέξεων ή φράσεων, με τις οποίες αναζητά το κοινό μας το προϊόν ή την υπηρεσία μας. Αρχικά, γίνεται μια συζήτηση με τον πελάτη, με στόχο την καταγραφή των προφανών και – κυρίως – των λιγότερων προφανών keywords.

Στη συνέχεια, με αφετηρία τις πρώτες λέξεις / φράσεις που έχουμε στα χέρια μας, εξετάζουμε τα keywords στα οποία εμφανίζονται οι ανταγωνιστές μας και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα εργαλεία, για να δημιουργήσουμε μια δυναμική λίστα, που περιλαμβάνει όλα τα keywords που μας ενδιαφέρουν.

Το επόμενο βήμα είναι η συλλογή ορισμένων στοιχείων για κάθε keyword:

  • Μετράμε τον όγκο των μηνιαίων αναζητήσεων και την εποχικότητα, αν υπάρχει κάποια σημαντική τάση.
  • Βαθμολογούμε την αξία του keyword, σε σχέση με τον στόχο μας (business value). Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και επιτυγχάνεται με την αναγνώριση της πρόθεσης του χρήστη (searcher’s intent) και κατά πόσο αυτή ταυτίζεται με το προϊόν ή την υπηρεσία μας.
  • Καταγράφουμε τις ιστοσελίδες (URLs) που εμφανίζονται πρώτες στα αποτελέσματα της Google για κάθε keyword, τη δύναμη αυτών των ιστοσελίδων (Domain Rating), τα backlinks, τα referring domains και το οργανικό traffic τους.
  • Κάνουμε μια εκτίμηση για το traffic που θα κερδίσουμε, αν καταφέρουμε να εμφανιστούμε στις πρώτες θέσεις της Google για το συγκεκριμένο keyword.
  • Προσδιορίζουμε το βαθμό δυσκολίας (Keyword Difficulty) για να εμφανιστούμε ψηλά στη μηχανή αναζήτησης, σε μια λογαριθμική κλίμακα 0 – 100.

Τι κερδίζουμε από την ανάλυση των keywords;

Η ανάλυση των keywords, μας εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα και μας βοηθά να προλάβουμε πιθανά στρατηγικά λάθη.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, έχουμε μια πλήρη, εμπεριστατωμένη, ποσοτική και ποιοτική χαρτογράφηση της αγοράς μας στον ηλεκτρονικό κόσμο. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε ευκαιρίες, να ορίσουμε προτεραιότητες, να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά το budget μας, να κατανοήσουμε καλύτερα το κοινό μας, να θέσουμε μετρήσιμους στόχους και τελικά να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο να χτίσουμε και να αναπτύξουμε το eBusiness μας.

Η εικόνα που αποκομίζουμε μέσω του keyword analysis είναι τόσο σημαντική, που βοηθά στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, ακόμα και στο φυσικό κόσμο!

Θέλετε να μάθετε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των keywords που αφορούν στην επιχείρηση, το προϊόν ή την υπηρεσία σας;

Αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να κανονίσουμε μια συνάντηση!