Βασική προϋπόθεση για να τρέξουμε email καμπάνιες, είναι να έχουμε χτίσει τη δική μας, ποιοτική λίστα email.

Πως χτίζουμε μια λίστα email;

Προκειμένου να δημιουργήσουμε και να αυξήσουμε τις λίστες με τα email του κοινού μας, είναι απαραίτητο να έχουμε μηχανισμούς απόκτησης των emails εντός και εκτός της ιστοσελίδας μας.

Οι μηχανισμοί αυτοί, για να είναι αποδοτικοί, πρέπει να βρίσκονται εμφανίζονται στη θέση και τη στιγμή, που να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πείσουν τους χρήστες να μας δώσουν τα στοιχεία τους.

Επιπλέον, είναι κεφαλαιώδες να υπάρχει η δυνατότητα για κατηγοριοποίηση του κοινού (Segmentation), ώστε να είναι οι λίστες πιο αξιοποιήσιμες.

Τέλος, πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν το νομικό πλαίσιο και το GDPR, ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες νομικές και οικονομικές συνέπειες.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η λίστα μας;

Το μέγεθος, ασφαλώς, μετράει! Αλλά, ακόμα πιο σημαντική, είναι η ποιότητα της λίστας μας. Αυτό σημαίνει ότι , περιοδικά, πρέπει να διαγράφουμε τα emails που δεν έχουν καμία ανταπόκριση, ώστε να προστατεύουμε το open rate μας (το ποσοστό των παραληπτών που διαβάζουν το email μας).

Επιπλέον, μια λίστα δεν μπορεί να είναι ποιοτική, αν δεν περιλαμβάνει όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε να συλλέξουμε για τον κάθε κάτοχο email. Ο σκοπός του email marketing δεν είναι να στέλνουμε μαζικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών μας. Είναι ένα κανάλι στοχευμένης και προσωποποιημένης επικοινωνίας με το κοινό μας.

Πως κατορθώνουμε να είναι η καμπάνια αποδοτική;

Αν θέλουμε να πετύχουμε αξιόλογα αποτελέσματα μέσω μιας καμπάνιας email, πρέπει να κάνουμε τη διαφορά! Ο ανταγωνισμός στο inbox των υποψήφιων πελατών μας είναι τεράστιος και τα open rates είναι πλέον αρκετά μικρά.

Γι αυτό, χρειάζεται τα email μας να είναι στοχευμένα, έξυπνα, χρονικά εύστοχα, ώστε να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα και να αποδώσουν.

Βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει σε κάθε email που στέλνουμε, είναι να δίνει value στον παραλήπτη μας. Ένα ή δύο μόνο άστοχα emails αρκούν, για να υπάρξουν μαζικά unsubscribes και να χάσουμε μεγάλο μέρος της λίστας μας.

Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται να υπάρχουν σωστά δομημένα analytics, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την πραγματική έκβαση της καμπάνιας μας. Τέλος, τα analytics μας δίνουν και τη δυνατότητα να βελτιστοποιούμε τα email μας, μέσω A/B Testing, όταν και το μέγεθος της λίστας μας είναι αρκετό.

Θέλετε να αναπτύξουμε τη λίστα με τα Emails υποψήφιων πελατών σας και να δημιουργήσουμε αποδοτικές καμπάνιες;

Αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να κανονίσουμε μια συνάντηση!